Glutenfri brødmix

Grib smagen og giv den glutenfri livsstil en chance! Med vores nye glutenfri brødmix serie får du nemlig mulighed for at få hverdagen til at smage præcis, som du ønsker, helt uden gluten. Du behøver ikke gå på kompromis, og du behøver ikke længes. For vi har taget de glutenfrie produkter med ud på en ny, økologisk rejse, hvor den gode smag og tekstur er i fokus samtidig med, at vi har gjort ekstra plads til alle fibrene.

glutenfri 400x400.jpg

glutenfri1 400x400.jpg

Unik bageteknik

Vores nye glutenfri brødserie er baseret på en unik bageteknik. I stedet for at ælte dejen, skal den piskes med et piskeris og derefter hældes direkte i en form. Dejen skal først stå og hæve ved stue temperatur, derefter sætter du den i køleskabet, så den kan sætte sig. Det giver en fast masse, som kan skæres i den form, du ønsker.

Alle opskrifter er tilsat loppefrøskaller som danner en fast gelé-struktur, når dejen bliver kold. Dette bevirker, at luften fra hævningen bliver fastholdt i brødet og at de kan skæres ud og sættes på en bageplade uden at de falder sammen. Resultatet er luftige og svampede brød.

Step 1

bagstep1.jpg

Find en stor røreskål og et piskeris. Hæld posens indhold i skålen.

Step 2

bagestep2.jpg

Tilsæt gær til vandet og tilsæt derefter blandingen til skålen med brødmix.

Step 3 

bagestep3.jpg

Pisk indtil der opnås en tyk grød uden klumper.

Step 4

bagestep4.jpg

Hæld straks dejen i formen. Dæk med film og stil dejen ved stuetemperatur i et par timer. Når dejen er hævet fint, sættes den i køleskabet i minimum 2 timer. Gerne natten over. Drys evt. med nogle glutenfri havregryn.

Step 5 

bagestep5.jpg

Tænd for ovnen på ca. 220 grader og tag dejen ud af køleskabet. Løft dejen ud af formen ved at tage fat i filmen.

Step 6

bagestep6.jpg

Dejen kan nu let skæres i 8 stykker og forsigtigt sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne bages i ca. 20 minutter.

Step 7

bagestep7.jpg

Efter bagning skal de stå og køle af ca. 1/2 time inden de spises. Velbekomme.

Opskrifter