Emballage med omtanke 

Vores plejeprodukter er i glas-, metal- og plastemballage. I løbet af 2019 udskifter vi løbende vores eksisterende plastemballage til flasker og tuber fremstillet af sukkerrørsplast. Det betyder, at mere end 85% af vores sortiment vil blive fremstillet af sukkerrør allerede i 2019. De nye plastflasker og tuber er lavet af polyethylen (PE) og har samme høje kvalitet som i dag.

Fra sukkerrør til emballage

Alle Urtekram plantebaserede emballager bliver produceret af sukkerrør, som stammer fra sukkerrørsaffald fra fødevareindustrien. Det gode ved at anvende sukkerrør er, at det er en fornyelig ressource, som optager CO2 fra atmosfæren. Efter høsten presses saften af sukkerrørene til fødevareproduktion. Den faste del, som bliver tilbage, kan man ikke lave sukker af. Denne masse kan man i stedet fremstille alkohol af. Det er alkoholen, der er udgangspunktet i fremstillingen af Urtekrams sukkerrørsplast. På denne måde anvendes en fornyelig ressource og affaldsfraktionen nyttiggøres. I stedet for at udlede CO2 og dermed belaste miljøet, er produktionen af sukkerrør med til at nedsætte mængden af CO2 i atmosfæren. Det er den omvendte drivhuseffekt.

På sigt vil du fremover kunne finde en lille anmærkning, der angiver, at 50 % vores tuber og 70 % på vores flasker af emballagen er plantebaseret. Selve låget på emballagen er ikke produceret af plast fra bæredygtige sukkerrør. Det skyldes, at vi endnu ikke har fundet en stærk nok løsning, der lever op til vores kvalitetskrav, men vi arbejder på sagen.

Urtekram vælger emballage fra sukkerrør til plejeprodukter

Hos Urtekram elsker vi økologi og den verden vi lever i. Derfor har vi naturligvis valgt at tage ansvar og værne om miljøet. Det gør vi ud fra en helhedsbetragtning, som omfatter alt fra fremstilling til affaldssortering.

I miljøsammenhæng er det af stor betydning, at du ved, hvordan vores emballage er fremstillet, og hvordan du bortskaffer den efter brug. Derfor skriver vi allerede på hovedparten af vore emballager, hvordan de kan genanvendes, og på vor hjemmeside kan du nu finde en beskrivelse af de forskellige emballagetyper. De emballager som endnu ikke har fået påført genanvendelsessymboler bliver løbende opdateret.