Falafel med spicy sweet potato og broccoli

Aftensmad
45 min
: 4
At fylde en tallerken med krydrede søde kartofler, falafel og andre gode grøntsager og derefter lade ovnen gøre jobbet er et rigtig godt hverdagshack. Når alt er færdiglavet, fordeler du kun lækre og friske grøntsager for at få variation i tekstur, farve og smag. Så godt!

Ingredienser

1 pakke falafel
2 søde kartofler, skåret i store kiler
Olivenolie
1 tsk spidskommen
½ tsk kanel
1/2 tsk chili flager
Salt og peber
1 broccoli, opdelt i mindre buketter
1 rødløg, skiver

Topping

½ rødkål
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Spinat
2 figner, revet i større stykker.
½ pakke fetaost
Yoghurt, til at dryppe over

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 ° C varm luft.
Vend søde kartoffelkiler i olie og krydderier, læg dem på en bageplade med bagepapir og sæt det i ovnen.
Fjern pladen efter 20 minutter, tilsæt falafel, broccoli og rødløg, dryp lidt ekstra olie over, sæt det tilbage i ovnen og steg i yderligere 20 minutter.
I mellemtiden skal du strimle kålen og lægge den i en skål, dryppe olie og eddike over og massere kålen med dine hænder.
Skyl spinaten og sæt den til side.
Tag bagepladen ud og top den med rødkål og spinat, figner og smuldret fetaost.
Drys lidt yoghurt over inden servering.

Lignende opskrifter