Hummusfad med falafel og sprød salat

Aftensmad
30 min
: 4
At lægge hummus i bunden af ​​et serveringsfad og toppe med en farverig og sprød salat og varme falafeler kan ikke være andet end godt. Vi anvender sumak, men det er muligt at bruge citronskal og en knivspids spidskommen i stedet.

Ingredienser

Sprød salat
1 romainsalat, groft hakket
1 agurk, groft hakket
300 g blandede cherrytomater, halveret og kvartet
2 selleristænger, tyndt skåret
2 forårsløg, tyndt skåret
1 citron
olivenolie
1 tsk sumak
1 stor håndfuld persille, groft hakket
1 stor håndfuld mynte, groft hakket
Enkel Hummus
1 dåse kikærter
4 spsk tahini
4 spsk varmt vand
1 fed hvidløg
1/2 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
salt peber

Fremgangsmåde

Indstil ovnen til 200 ° C varm luft, læg falafel på en tallerken og bag i 20 minutter.
Læg salatingredienserne i en stor skål og pres citronsaft over sammen med olivenolie, sumac, salt, en knivspids salt og de fleste urter.
Fordel hummusen på den ene side af et stort serveringsfad og læg salaten på den anden side.
Placer de varme falafeller oven på hummusen midt på fadet.
Drys lidt olie og tahini eller yoghurt, resten af ​​urterne og en knivspids sumac over.
Server med brød for at få hummusen op.
Hummus
Blend jævnt i en foodprocessor med den højeste hastighed. Smag til med salt og peber.

Lignende opskrifter