Hurtig falafel pita med zhug og rødbedehummus

Aftensmad
30 min
: 4
Falafel i pita er en klassiker. Her serverer vi den med en rødbedshummus og den fantastiske grønne koriandersauce Zhoug, der får smagsløgene til at danse. Et tip, hvis du har travlt, kan du købe færdiglavet pitabrød og hummus og bare bruge tid på urtesaucen.

Ingredienser

1 pakke falafel
1 x 200 g færdig hummus (eller lav din egen, se ingredienserne nedenfor)
1 rødbeder, kogt
4 pitabrød
1 salat
1/2 agurk, skåret i skiver
100 g cherrytomater, delt
olivenolie
Syltet rødløg
Yoghurt eller planteyoghurt
Za'atar (kan erstattes med sesamfrø)
Zhug
1 stor håndfuld koriander
1 lille håndfuld persille
1-2 fed hvidløg
1 knivspids kardemomme
1/4 tsk spidskommen
1 grøn chili eller 1 spsk syltede jalapeños
4 spsk olivenolie
½ citron, saften
salt
Enkel Hummus
1 dåse kikærter
4 spsk tahini
4 spsk varmt vand
1 fed hvidløg
1/2 teskefuld spidskommen
½ tsk stødt koriander
salt peber

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 ° C varm luft, læg falafel på en bagepladde og bag i 20 minutter.
Hæld hummusen i en foodprocessor eller blender sammen med rødbederne og blend den glat.
For at lave Zhoug, hæld urterne i en foodvareprocessor og blend dem groft.
Tilsæt resten af ​​ingredienserne, og kør den, indtil det bliver en grøn sauce.
Smag med salt.
Læg tomater, agurk og olie i en lille skål sammen med sumacen og saltet, og vend det.
For at samle, skær pitabrød over og fordel hummus på den ene inderside, tilsæt derefter salaten, halvver falafels og tilsæt resten af ​​ingredienserne.
Top med Zhoug og dryp yoghurt og za'atar eller sesamfrø over.

Lignende opskrifter