Ægte kanel stødt

Økologisk
Urtekrams ægte stødt kanel (cinnamomum verum) gemmer på stor elegance og en smag, der er fyldt med en meget aromatisk og feminin karakter. Ægte kanel kaldes også Ceylon kanel og har et lavt kumarinindhold.

Indhold

Ingrediens: Økologisk, ægte kanel (cinnamomum verum).

Mærkninger

Information

Varenummer 1074134

Cassia kanel (C. cassia) Primær oprindelse: Vietn Kumarinindhold: Cassia kan lægge helt op til 10-12.000mg/kg am, Indonesien. Smag: klassisk og fremtrædende kanelsmag, der er varmt krydret og fyldt med sødme. Anvendes ofte i klassisk bagværk, på grød, i desserter etc. Ceylon kanel (Cinnamomum verum) og kendt som ægte kanel Primær oprindelse: Sri Lanka, Madagaskar, Vietnam Kumarinindhold: Ceylon kan ligge >2000mg/kg Smag: Pikant og krydret kanelsmag med en citrusagtigsmag, med væsentlig mindre sødme end Cassia kanel. Kan anvendes i bagværk og desserter, men er også fortræffelig i det salte køkken, i f.eks. sammenkogte retter, krydrede retter etc. Begge typer kanel indeholder kumarin; indholdet er dog forskelligt de to varianter i mellem. Leverancer fra forskellige leverandører kan gøre, at der naturligt kan være en forskel i både farve, struktur, formalingsgrad og duft. Samtidig kan det give en forskel i kumarinindholdet, der dog i Ceylon varianten altid er væsentlig lavere end i Kassia kanel. Kumarin er et naturligt forekommende smagsstof, men samtidigt et giftstof, som er skadeligt for leveren i for store mængder. Prisen på ægte kanel er noget højere end på Cassia kanel.
Cassia kanel (C. cassia) Primær oprindelse: Vietn Kumarinindhold: Cassia kan lægge helt op til 10-12.000mg/kg am, Indonesien. Smag: klassisk og fremtrædende kanelsmag, der er varmt krydret og fyldt med sødme. Anvendes ofte i klassisk bagværk, på grød, i desserter etc. Ceylon kanel (Cinnamomum verum) og kendt som ægte kanel Primær oprindelse: Sri Lanka, Madagaskar, Vietnam Kumarinindhold: Ceylon kan ligge >2000mg/kg Smag: Pikant og krydret kanelsmag med en citrusagtigsmag, med væsentlig mindre sødme end Cassia kanel. Kan anvendes i bagværk og desserter, men er også fortræffelig i det salte køkken, i f.eks. sammenkogte retter, krydrede retter etc. Begge typer kanel indeholder kumarin; indholdet er dog forskelligt de to varianter i mellem. Leverancer fra forskellige leverandører kan gøre, at der naturligt kan være en forskel i både farve, struktur, formalingsgrad og duft. Samtidig kan det give en forskel i kumarinindholdet, der dog i Ceylon varianten altid er væsentlig lavere end i Kassia kanel. Kumarin er et naturligt forekommende smagsstof, men samtidigt et giftstof, som er skadeligt for leveren i for store mængder. Prisen på ægte kanel er noget højere end på Cassia kanel.

Lignende produkter