Hurra for Urtekram! 50 år med økologi, passion og pionerånd

Urtekram har en grøn passion. Sådan har det altid været.
Siden 1972 har vi udviklet økologiske produkter, og vi har haft hjertet og passionen med hele vejen. Vores rødder er dybt forankrede i den pionerånd, der voksede frem i 70érne og fik økologien til at spire i Danmark.

I år fylder Urtekram 50 år – og det er med stor stolthed at vi kan fejre et halvt århundrede med økologi, passion og pionerånd.
Tak til dig som vælger Urtekram og økologi. Og som er med til at gøre en forskel for en grøn og bæredygtig verden.

HURRA for økologi
Siden 1972 har vi gjort en stor forskel for økologien i Danmark. Vi kom med de første økologiske produkter længe før Ø-mærket så dagens lys og har dermed været med til at drive den økologiske bevægelse fra niche til mainstream.
Hurra for det!
Dengang i 70érne var det ikke let at få adgang til økologiske råvarer. Men vi insisterede på, at gøre en forskel for mennesker, dyr og klimaet. Formålet har været, at give danskerne bedre fødevarer- og plejeprodukter, der blev dyrket og fremstillet bæredygtigt. Derfor er vi også stolte af vores økologiske certificater som pryder vores produkter. EU-økologi og Ø-mærket, men også vores Ecocert Cosmos Certificerede plejeprodukter. Fra starten har Urtekram været økologisk helt ind i kernen. Helt uden at gå på kompromis. Og det kommer vi også til at fremover.

HURRA for passion
Passionen for råvarerne, bæredygtigheden og den gode kvalitet har altid være en drivkraft i Urtekram. Vi har rejst ud i verden og hjulpet avlere med at omlægge til økologi, men vi har også udviklet nye produkter, der har skulle leve op til de samme krav som forbrugeren stiller konventionelle varer.
Produkter, hvor vi har taget stilling til om det skal være fuldkorn, fairtrade, spelt eller vegetarisk. Uden dikkedarer. Uanset om det har været en økologisk certificeret shampoo i bæredygtige emballager, en glutenfri mysli eller lækre vegetariske falafler, der gør det let at lave lækkert mad hurtigt.
I et halvt århundrede har vi med stor passion arbejdet for at gøre økologien mere tilgængelig og tidssvarende. Og vi vil fortsat kæmpe for, at gøre det let for forbrugerne, at nyde flere bæredygtige valg i hverdagen – også for fremtidige generationer!

HURRA for pionerånd
Urtekram blev startet på Larsbjørnsstræde i København som en lille købmandsbutik i en kælder. Herfra solgte man varer i løsvægt og lokalt producerede varer – som en landhandel i byen. Urtekram var allerede dengang forud for sin tid og sortimentet bestod primært af økologiske, vegetariske og plantebaserede varer som f.eks. som tofu, sojasauce, tang, gomasio (ristet sesam) og Risgaletter. Noget blev importeret og andet var egen producerede produkter. Et af de første produkter, som Urtekræmmeren producerede selv var Tahin. De bløde sesamsmør blev fremstillet på en gammel kaffemølle, men butikken solgte også egne blandinger af både mysli og urteteer. Og naturligvis de skønne, naturlige shampooer som blev baseret på Dr. Marcus Marcussens urteblandinger. Pionerånden lever stadig i Urtekram og vi forsøger konstant at forbedre og udvikle os.

UK_50_darkgraphite.png