Stødt Kanel

Økologisk
Kassiakanel er den mest almindelige kanel. Giver den klassiske kanelsmag, der er krydret og sødmefyldt.

Indhold

Ingredienser: Økologisk Kassiakanel.

Mærkninger

Information

Varenummer 1074153
Størrelse 30 g
Opbevaring Tørt og ikke for varmt (15– 25 °C).

Godt at vide: Det er altid ingredienserne og næringsværdierne på emballagen, der gælder.

Cassia kanel (C. cassia) Primær oprindelse: Vietn Kumarinindhold: Cassia kan lægge helt op til 10-12.000mg/kg am, Indonesien. Smag: klassisk og fremtrædende kanelsmag, der er varmt krydret og fyldt med sødme. Anvendes ofte i klassisk bagværk, på grød, i desserter etc. Ceylon kanel (Cinnamomum verum) og kendt som ægte kanel Primær oprindelse: Sri Lanka, Madagaskar, Vietnam Kumarinindhold: Ceylon kan ligge >2000mg/kg Smag: Pikant og krydret kanelsmag med en citrusagtigsmag, med væsentlig mindre sødme end Cassia kanel. Kan anvendes i bagværk og desserter, men er også fortræffelig i det salte køkken, i f.eks. sammenkogte retter, krydrede retter etc. Begge typer kanel indeholder kumarin; indholdet er dog forskelligt de to varianter i mellem. Leverancer fra forskellige leverandører kan gøre, at der naturligt kan være en forskel i både farve, struktur, formalingsgrad og duft. Samtidig kan det give en forskel i kumarinindholdet, der dog i Ceylon varianten altid er væsentlig lavere end i Kassia kanel. Kumarin er et naturligt forekommende smagsstof, men samtidigt et giftstof, som er skadeligt for leveren i for store mængder. Prisen på ægte kanel er noget højere end på Cassia kanel.

Lignende produkter