50 år med økologi

Siden 1972 har vi gjort en stor forskel for økologien i Danmark. Vi kom med de første økologiske produkter længe før Ø-mærket så dagens lys og har dermed været med til at drive den økologiske bevægelse fra niche til mainstream. Hurra for det! Dengang i 70érne var det ikke let at få adgang til økologiske råvarer. Men vi insisterede på, at gøre en forskel for mennesker, dyr og klimaet. Formålet har været, at give danskerne bedre fødevarer- og plejeprodukter, der blev dyrket og fremstillet bæredygtigt. Derfor er vi også stolte af vores økologiske certificater som pryder vores produkter. EU-økologi og Ø-mærket, men også vores Ecocert Cosmos Certificerede plejeprodukter. Fra starten har Urtekram været økologisk helt ind i kernen. Helt uden at gå på kompromis. Og det kommer vi også til at fremover.

Grøn passion

Passionen for råvarerne, bæredygtigheden og den gode kvalitet har altid være en drivkraft i Urtekram. Vi har rejst ud i verden og hjulpet avlere med at omlægge til økologi, men vi har også udviklet nye produkter, der har skulle leve op til de samme krav som forbrugeren stiller konventionelle varer. Produkter, hvor vi har taget stilling til om det skal være fuldkorn, fairtrade, spelt eller vegetarisk. Uden dikkedarer. Uanset om det har været en økologisk certificeret shampoo i bæredygtige emballager, en glutenfri mysli eller lækre vegetariske falafler, der gør det let at lave lækkert mad hurtigt.

I et halvt århundrede har vi med stor passion arbejdet for at gøre økologien mere tilgængelig og tidssvarende. Og vi vil fortsat kæmpe for, at gøre det let for forbrugerne, at nyde flere bæredygtige valg i hverdagen – også for fremtidige generationer!

Stærk Pionerånd

Urtekram blev startet på Larsbjørnsstræde i København som en lille købmandsbutik i en kælder. Herfra solgte man varer i løsvægt og lokalt producerede varer – som en landhandel i byen. Urtekram var allerede dengang forud for sin tid og sortimentet bestod primært af økologiske, vegetariske og plantebaserede varer som f.eks. som tofu, sojasauce, tang, gomasio (ristet sesam) og Risgaletter. Noget blev importeret og andet var egenproducerede produkter. Et af de første produkter, som Urtekræmmeren producerede selv var Tahin. De bløde sesamsmør blev fremstillet på en gammel kaffemølle, men butikken solgte også egne blandinger af både mysli og urteteer. Og naturligvis de skønne, naturlige shampooer som blev baseret på Dr. Marcus Marcussens urteblandinger. Pionerånden lever stadig i Urtekram og vi forsøger konstant at forbedre og udvikle os.

 

Økologiske ildsjæle

Selvom vi er meget større nu end dengang i 1972, så er nytænkningen, engagementet og ildsjælen stadig den samme. Vi vil altid kæmpe for en bæredygtig verden og for produkter, der lever op til vores holdninger.

Vi er senest blevet belønnet for vores økologiske og bæredygtige mission af de danske forbrugere, da vi gennem Sustainable Brand Index 2017 blev overrakt prisen som det mest bæredygtige brand. Året efter indtog vi en samlet 2. plads og 1. pladsen i fødevarekategorien.