Økologer siden 1972

Økologi og bæredygtighed har altid været vores hjertesag – helt tilbage fra da vores rejse, med at gøre hele Danmark meget grønnere og mere bevidst, begyndte i 1972.

Det hele startede med en lille urtekræmmer-butik på stenbroen i København. Her solgte vi lidt af hvert, men alt sammen med fokus på den naturlige, enkle og rene livsstil. Op igennem 1970’erne og 80’erne bevægede Urtekram og økologien sig stille og rolig af sted mod et kendskab, der bredte sig ud over den meget lukkede, lille kreds af de tidligere øko-entusiaster. ”De grønne” som de blev kaldt dengang.

I begyndelsen af 1990’erne skete der for alvor en udvikling, der var med til at sætte skub i udbredelsen af økologien, især i de større danske byer. Og Urtekram var med i front, da Coop besluttede at økologien for alvor skulle være mainstream. I dag sælges vores produkter i stort set alle supermarkeder og helsekostbutikker. Nogle steder med stort sortiment spredt flot ud over mange meter i butikkerne, andre steder som et fint, lille udvalg med nogle få, velvalgte produkter.

Økologiske ildsjæle

Selvom vi er meget større nu end dengang i 1972, så er nytænkningen, engagementet og ildsjælen stadig den samme. Vi vil altid kæmpe for en bæredygtig verden og for produkter, der lever op til vores holdninger.

Vi er senest blevet belønnet for vores økologiske og bæredygtige mission af de danske forbrugere, da vi gennem Sustainable Brand Index 2017 blev overrakt prisen som det mest bæredygtige brand. Året efter indtog vi en samlet 2. plads og 1. pladsen i fødevarekategorien.