Gulerodssuppe med sød kartoffel og kokos

Aftensmad
30 min
: 4
Denne cremede suppe er en ægte hverdagshelt. Det eneste der skal til, er nogle grøntsager og almindelige spisekammeringredienser. Topping gør alle supper bedre, så hvis du vil have luksus ind i hverdagen, kan du toppe med stegt tofu og grønkål.

Ingredienser

1 lille rødløg
2 fed hvidløg
500 g gulerødder
300 g søde kartofler, skrællede og i tern (ca. 1 lille)
1 spsk Urtekram kokosolie
2 dl Urtekram røde linser
5 dl vand
1 terning Urtekram grøntsagsbouillon.
1 tsk frisk ingefær
1/2 tsk Urtekram gurkemeje
2 tsk flagesalt
1 dåse Urtekram kokosmælk
1 spsk citronsaft

Topping

Plantebaseret yoghurt
1 pakke Urtekram marineret tofu, i tern
Grønkål, hakket

Fremgangsmåde

Skræl og hak løg, 2 fed hvidløg, gulerødder og søde kartofler groft. Hæld kokosolie i en stor gryde og tilsæt grøntsagerne. Lad det blive let mørt ved middel varme i cirka 10 minutter. Hæld de øvrige ingredienser i og bring det i kog, sænk derefter varmen og lad det simre i 15 minutter.
Steg tofu og grønkål sprød i lidt olie imens sammen med det sidste fed hvidløg.
Når grøntsagerne er blødgjort, blendes suppen jævnt med en stavblender eller blender. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Fordel i fire skåle, dryp lidt yoghurt over, top med grønkål og tofu og server.

Lignende opskrifter