En nem, vegansk pastaret med en cremet sauce af ærter, citron, urter og avokado toppet med stegt tofu og broccoli. En sund og velsmagende ret, der er nem og hurtig at lave!
1 pakke Urtekram fusilli
1 pakke Urtekram tofu hvidløg & basilikum
200 g broccolini eller broccoli
2 tsk Urtekram tamari
Cremet sauce
2 dl frosne grønne ærter, optøede
1 lille avokado
1 bundt frisk persille eller mynte
½ dl Urtekram olivenolie
1 citron
1 dl vand fra den kogte pasta
Kog pastaen i vand med salt
De frosne ærter kan sættes i en si over den kogende pasta for at blive tøet op
Skær tofu i stykker og skær eller bræk broccolibuketter. Steg tofuen og broccolien i olie på en stor pande i et par minutter. Kom tamari i, når tofuen og broccolien begynder at få lidt farve.
Kom ærter, avokado, friske urter, olivenolie og citronsaft i en blender og blend til en jævn masse. Kom 1 dl vand fra den kogte pasta i for en tyndere konsistens og smag til med salt og peber. Blend igen.
Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra og lader pastaen blive i gryden. Hæld den blendede sauce over pastaen og vend det sammen.
Hæld pastaen op i skåle og top med tofu og broccoli. Du kan eventuelt også komme lidt revet citronskal og hakkede nødder på toppen.
Ingredienser
1 pakke Urtekram fusilli
1 pakke Urtekram tofu hvidløg & basilikum
200 g broccolini eller broccoli
2 tsk Urtekram tamari
Cremet sauce
2 dl frosne grønne ærter, optøede
1 lille avokado
1 bundt frisk persille eller mynte
½ dl Urtekram olivenolie
1 citron
1 dl vand fra den kogte pasta
Fremgangsmåde
Kog pastaen i vand med salt
De frosne ærter kan sættes i en si over den kogende pasta for at blive tøet op
Skær tofu i stykker og skær eller bræk broccolibuketter. Steg tofuen og broccolien i olie på en stor pande i et par minutter. Kom tamari i, når tofuen og broccolien begynder at få lidt farve.
Kom ærter, avokado, friske urter, olivenolie og citronsaft i en blender og blend til en jævn masse. Kom 1 dl vand fra den kogte pasta i for en tyndere konsistens og smag til med salt og peber. Blend igen.
Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra og lader pastaen blive i gryden. Hæld den blendede sauce over pastaen og vend det sammen.
Hæld pastaen op i skåle og top med tofu og broccoli. Du kan eventuelt også komme lidt revet citronskal og hakkede nødder på toppen.