Cremet tahin- sød kartoffel- & kålsalat

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
En af de bedste ting, du kan gøre med kål, er at gøre den til en super cremet og let sød og sur tahini-dressing sammen med ristede søde kartoffelstykker, avocado og granatæbler. Garanteret smagsbombe!

Ingredienser

2 søde kartofler
2 spsk olivenolie
1/2 tsk stødt stærk paprika
½ tsk spidskommen
1/2 tsk havsalt
1 lille rødløg
4 spsk solsikkekerne
Tahini-dressing
4 spsk tahini
2 tsk tamari
1 spsk æblecidereddike
2 spsk citronsaft
2 teskefulde ahornsirup
2 spsk vand
200 g / 5 stilke grønkål
1 avocado, i tern
1 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 ° C varm luft. Skær søde kartofler i store stykker og læg dem i en skål. Hæld olivenolie, paprika, spidskommen og salt og vend. Spred stykkerne på bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 15 minutter. Skræl og skær rødløg i skiver, og læg skiverne i skålen med olie sammen med solsikkekerne. Vend den resterende olie. Tag pladen ud, hæld rødløg og solsikkekerner på, og lad den stege i ca. 7-8 minutter mere.
Skyl grønkålen grundigt og afskær stilken. Riv kålen i mindre stykker. Rør tahini dressing i en skål. Smag. Hæld 2/3 af dressingen over kålen og masser i et par minutter, indtil kålen er blødgjort. Bland ristede søde kartofler, rødløg, solsikkekerner, avocadotern og top med granatæble. Hæld lidt ekstra dressing over og server.

Lignende opskrifter