Dahl med røde linser og varme krydderier

Hovedret
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

4 fed øko hvidløg
25 g frisk øko ingefær
2 spsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
3 spsk. olie
1 øko løg
300 g øko blomkål
2 øko æbler, i små tern
1 ds flåede øko tomater
3 dl røde splitlinser, skyllede
5-6 dl vand
1 ds kokosmælk
100 g øko spinat
øko limesaft
salt

Topping

1 bdt friske øko koriander eller øko mynte
100 g ristede øko cashewnødder
2 dl øko yoghurt natural

Fremgangsmåde

Kom hvidløg, skrællet ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje, kanel og kardemomme i en minihakker sammen med olien, og blend det hele godt sammen til en pasta.
Pil og hak løget. Svits krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter sammen med hakket løg ved middelvarme.
Tilsæt små buketter af blomkål, æbletern, flåede tomater, linser og vand.
Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter ved middelvarme.
Tilsæt kokosmælk og spinat og evt. lidt mere vand, hvis retten virker for tør.
Lad retten simre yderligere i 15 minutter.
Smag til med limesaft, salt og evt. chilisauce.
Top med urter, cashewnødder og yoghurt inden servering.

Lignende opskrifter