Grøn karry med sprøde grøntsager, tofu og søde kartofler

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Fantastisk lækker tofu-karry, der hurtigt kan tilberedes med en færdiglavet grøn karry. Hvis du har masser af tid, kan du selvfølgelig tilberede karry-blandingen selv, så den er inkluderet i opskriften.
Af

Ingredienser

4 portioner Urtekram Jasmin ris
2 pakker Urtekram tofu hampefrø
2 mellemstore søde kartofler
150 gram sukkerærter
250 gram broccoli
3 store håndfulde frisk babyspinat
1 bundt koriander
2 forårsløg
2 dåser Urtekram kokosmælk
1 + 1 spsk Urtekram kokosolie
Salt & peber
GRØN CURRY PASTA (alternativt færdig grøn karry)
1 stilk citrongræs, snittet
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 lime, skal + saften
1 tsk stødt koriander
1 bundt frisk koriander, både blade og stængler
2 grønne chilier, udkernet og halveret
5 kaffir lime blade
1 tsk hvid miso
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk Urtekram olivenolie
1 tsk salt
1/4 tsk sort peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader. Skræl og skær søde kartoffel i terninger. Dæk med olivenolie og bag i cirka 20 minutter, indtil de får en fin farve.
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken.
Blend alle ingredienserne til karry pastaen til en cremet blanding (alternativt brug færdiglavet grøn karry pasta - vælg mængde i henhold til den smagsstyrke, du foretrækker).
Varm 1 spsk kokosnøddeolie, og steg karrypastaen i et par minutter. Tilsæt kokosmælken, og lad det småsimre i cirka 10 minutter. Salt og peber efter smag.
Del i mellemtiden broccoli i mindre stykker og kog den i letsaltet vand i cirka 5 minutter, så den stadig bevarer sin smukke farve og sprøde konsistens.
Skær tofu i tern og steg dem i kokosolie i ca. 5 minutter på hver side.
Snit sukkertærter og forårsløg.
Tag karry blandingen af varmen, og top den med spinat, sukkerærter, broccoli, sød kartoffel, tofu, koriander og forårsløg. Server med ris.

Lignende opskrifter