Hirsesalat med ristede rødder

Hovedret
30 min
Serveringer: 6
Du laver den smukkeste og mest lækre julesalat ved at koge gryn i grøntsagsbouillon og safran (vi har brugt hirse, men couscous, quinoa, bulgur eller ris fungerer også godt) og tilføj kanelbrændte rodfrugter, granatæble og valnødder i midten.

Ingredienser

1 kg blandede rodfrugter (pastinak, søde kartofler, knoldselleri)
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk havsalt
2 kanelstænger
2 spsk olie
10 valnødder
Safran hirse
3 dl hirse
6 dl vand
1/2 tsk havsalt
1 terning bouillon
1 brev safran
Dressing
1/2 dl olivenolie
2 teskefulde dijonsennep
1 tsk ahornsirup
1 knivspids havsalt
1 dl granatæblekerner
1 håndfuld dild

Fremgangsmåde

Indstil ovnen til 200 ° C. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Anbring på bageplade med bagepapir. Hæld olie, kanel og salt over og bland. Bages i ovnen i 15 til 20 minutter, indtil den er blød og gylden. I de sidste minutter tilsættes valnødder. Fjern fra ovnen og lad den køle lidt af. Rør dressingsingredienserne sammen og bland dem med de ristede grøntsager.
Kog alle ingredienserne til safran hirse. Lad koge ved svag varme i 10 minutter, sluk for varmen og lad den absorbere det sidste vand i 10 minutter. Fordel hirse i en cirkel på et serveringsfad. Anbring de ovnbagte rodfrugter i midten. Fordel dildkvistene og top med granatæblekerner.

Lignende opskrifter