Hjemmelavet pitabrød med falafler

Aftensmad
: 4

Ingredienser

25 g gær
1 tsk. agavesirup
1½ tsk. salt
3 dl lunken vand
1 spsk. græskarkernesmør
450 g durumhvedemel

Fyld

1 æske nutana falafel
Salad, agurk, tomat, rødløg, forårsløg, osv. 

Tahin dressing

3 spsk. tahin m/salt
2 spsk. creme fraiche
1 dl vand
½ tsk. chiliflager
½ citron, saft herfra
1 tsk. agavesirup

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt, agavesirup og græskarkernesmør, og rør det sammen.
Tilsæt herefter mel lidt ad gangen indtil dejen er mættet. Dejen stilles til hævning overdækket i 1 time.
Imens dejen hæver, skæres grøntsagerne til fyldet.
Tilbered falaflerne som anvist på æsken.
Lav dernæst dressingen. Rør alle ingredienserne sammen. Hvis dressingen er for tyk tilsættes mere vand.    
Efter hævning æltes dejen igennem igen, hvorefter den deles op i 8 lige store stykker, som formes til boller. Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag pitabrødene i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. 

Lignende opskrifter