Linsegryde Panang Karry

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
En lækker rød karry-ret med linser, kokosmælk og ekstra cremet peanutbutter inspireret af Thailand.

Ingredienser

1 gult løg, i fine strimler
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk Urtekram kokosolie
3-4 spsk rød karrypasta
5 dl vand
1 dl Urtekram tørrede røde linser
2 dåser Urtekram kokosmælk
2 spsk Urtekram peanutbutter
1 terning Urtekram grøntsagsbouillon
1 citrongræs
1 broccoli
1 rød peber
½ squash
salt
Urtekram fuldkornsris til 4 personer

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg i olie sammen med karrypasta.
Tilsæt vand, linser og mast citrongræs. Lad småsimre under et låg i ca. 5 minutter.
Tilsæt kokosmælk (gem 4 spsk af den øverste/tykke del), peanutbutter og smuldret bouillon. Lad koge i 5 minutter.
Skær grøntsagerne i mindre stykker. Læg ned i gryden og lad simre uden låg i ca. 5-10 minutter, til grøntsagerne bliver bløde. Smag til med salt.
Kom den tykke del af kokosmælken i gryden og servér med kogte ris.

Lignende opskrifter