Ribollita med grøntsager

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Ribollita er en hyggelig ret, som passer helt perfekt, når du har grøntsagsrester i køleskabet. Brug de grøntsager, du har derhjemme sammen med hakkede tomater, bønner og bouillon. Brug til sidst rester af brød og kom det i retten.

Ingredienser

1-2 løg
1-2 selleristilke
1-2 gulerødder (eller pastinak, broccoli, blomkål)
1 dåse Urtekram borlotti bønner
1 dåse Urtekram hakkede tomater
5 dl vand
1 terning Urtekram grøntsagsbouillon
½ tsk timian
2 skiver hvidt surdejsbrød (det gør ikke noget, hvis det er tørt og nogle dage gammelt)
Lidt parmesanost

Fremgangsmåde

Hak grøntsagerne fint og lad simre på lav/medium varme til grøntsagerne bliver bløde.
Hæld en dåse hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillon og timian i. Lad simre i 10 minutter.
Hæld bønner og brødstykker i.
Smag til med salt og peber.
Servér med parmesanost og friske urter.

Lignende opskrifter