Spicy falafler og tahindressing

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

1 dåse økologiske kikærter eller 250 g økologiske kikærter, udblødte
1 dl økologisk bredbladet persille (kan udelades)
3 tsk. økologisk tahin
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 økologisk æg
2 spsk. økologisk citronsaft
1 tsk. økologiske chiliflager
1 tsk. økologisk spidskommen, stødt
1 tsk. havsalt
½ tsk. økologisk sort peber, friskkværnet
4 spsk. økologisk mel (spelt- eller f.eks. majsmel for en glutenfri udgave)
økologisk sesamolie eller kokosolie til stegning

Tahindressing

2 spsk. økologisk tahin
1 citron, saft heraf
½ dl økologisk sojadrik naturel(kan erstattes af 1 dl skyr)
Lidt havsalt og friskværnet sort peber

Fremgangsmåde

Udblød kikærterne natten over.
Skyl og dræn kikærterne.
Blend kikærter, persille, hvidløg, løg, tahin og krydderier.
Samle farsen, og form 12-16 små.
Steg falaflerne i rigelig olie på en pande (middel varme).
De skal have ca. 2-4 minutter på hver side.

Tahindressing

Blend alle ingredienserne til en homogen masse.    
Servér falaflerne og dressingen til pitabrød med f.eks. Salat, tomat, agurk og rødløg. Kun fantasien sætter grænser.

Lignende opskrifter