Veganske pandekager med purløg og glaseret tofu

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
De her veganske pandekager er inspireret af Jian Bing og Báng Xèo, som er opskrifter på pandekager fra Kina og Vietnam. Det er ganske enkelt. Du skal blot lave tynde pandekager med finthakket purløg i dejen og toppe med revne grøntsager og hoisin-glaseret tofu.

Ingredienser

Pandekager

3 dl Urtekram hvedemel
1½ spsk Urtekram majsstivelse
4 dl vand
½ tsk salt
½ tsk gurkemeje
1 dl finthakket purløg

Fyld

½ dl Urtekram sesamolie koldpresset
½ pakke Urtekram tofu natural
1 dl hoisinsauce (eller lige store mængder af soja, vand og ahornsirup tilsvarende 1 dl i alt)
1 håndfuld koriander
1 spsk ristede sesamfrø
Grøntsager i strimler (rødkål, gulerod, forårsløg eller radise)

Fremgangsmåde

Pisk mel, vand og salt i en skål, så det bliver til en jævn dej.
Lad dejen stå i 10 minutter.
Skær tofuen i tern og steg i olie på en varm pande. Når tofuen har fået en sprød overflade, tilsætter du hoisinsauce.
Lad det summe i et par minutter med hoisinsauce og fjern derefter hurtigt fra varmen, så det ikke brænder på.
Tilføj purløg i dejen.
Hæld en skefuld dej på en varm stegepande med lidt olie (gerne en pande med belægning, da pandekagerne nemt hænger fast). Sørg for at dejen bliver tynd og fordeles på panden.
Vend pandekagen og steg på den anden side.
Top pandekagerne med tofu, grøntsager i strimler, koriander, forårsløg og en lille smule æblecidereddike og sesamfrø.

Lignende opskrifter