Kålsalat med granatæble & honningristede nødder

Salat
Serveringer: 4

Ingredienser

Dressing

1 tsk. økologisk dijonsennep
2 spsk. økologisk olivenolie
2 spsk. økologisk æblecidereddike (eller økologisk granatæblebalsamicoeddike)
1 tsk. økologisk honning eller økologisk agavesirup
Nip havsalt
30 g økologiske pistacienødder
30 g økologiske valnødder(nødderne kan erstattes af andre nødder/mandler)
2 spsk. økologisk honning eller økologisk agavesirup
1 spsk. økologisk smør
400 g fintsnittet mikset kål eller single (grønkål, rosenkål, rødkål)
1 tsk. havsalt
2 tsk. økologisk kokossukker eller økologisk rørsukker
2 økologiske æbler
1 granatæble
50 g grofthakkede økologiske svesker

Fremgangsmåde

Rør sennep, honning, eddike og olie sammen og smag dressingen til med salt.
Rist nødderne på en tør og varm pande, til de er gyldne.
Hæld honning og smør på, lad det smelte og sving rundt, så nødderne suger honning og smør.
Tag dem af varmen og drys med havsalt.
Lad dem køle af på bagepapir.
Snit kålen fint, skyl den og slyng den tør.
Kom kålen i en skål og drys med salt og sukker.
Kram kålen godt og lad den stå og trække ca. 30 min.
Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. 
Frigør granatæblekernerne.
Vend svesker, æbler og granatæbler og i kålen. 
Hæld dressingen ud over salaten.
Hak nødderne og drys.  
Ønsker du at gøre salaten mere mættende kan der enten tilsættes 1 dl parboild spelt (tørvægt) der understøtter den nøddeagtige smag eller 1 dl franske grønne linser for en glutenfri mættende version.
Forøg da mængden af dressing med en halv gang.  

Lignende opskrifter