Mexicanske spicy tortillas

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

1 pose tortillachips (med eller uden chili)
100 g. revet cheddar
75 g. revet mozzarella
½ squash
½ rød peber
1 rødløg
1 hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tacomix
200 g kidneybønner fra dåse
6-10 små cherrytomater
1 avocado
1 rød chili
½ bdt. bredbladet persille
1 tsk. chiliflager

Krydret dressing

3 dl cremefraiche 18%
1 fed hvidløg, presset
1 lime, saft herfra
1-2 tsk. agavesirup
3 spsk. frisk mynte
1 tsk. tacomix
½ tsk. knust spidskommen
Salt
1 glas salsa

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.
Find et ildfast fad og bland de to slags ost sammen med tortillachipsene, så der ikke kun kommer ost oven på chipsene.
Skær squash og rød peber i små tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Sauter squash, rød peber, løg og hvidløg på en panden med olivenolie ved middel varme.
Tilsæt tacomix. 
Dræn væden fra kidney bønnerne og tør dem yderligere i et rent klæde.
Drys de stegte grøntsager og kidney bønner oven på tortillachipsene, sammen med cherrytomaterne.
Bag nachosfadet i ovnen ved 180 grader i 7-12 minutter indtil osten er smeltet.
I mellemtiden laves dressingen.
Bland alle ingredienserne sammen og smag dressingen til med salt.
Halver avocadoen, fjern stenen og skær den i skiver.
Skær chilien i tynde ringe.
Vask og pluk fine blade fra persillen.
Når nachosfadet er færdigt inde i ovnen, pyntes det med avocado, chiliflager, frisk chili og frisk persille. 

Lignende opskrifter