Pizza med rødbede og rosenkål

Hovedret
>60 min
Serveringer: 4
En rigtig lækker kombination af grøntsager på en perfekt glutenfri bund sammen med pesto og oliven gør denne pizza værd at elske.
Af

Ingredienser

TOPPING
250 g frisk rosenkål
4 spsk pesto plus ekstra til pynt på den færdige pizza
2 mellemstore forkogte rødbeder
4 dl grønkål
18 stenfri grønne oliven
Olivenolie
Salt og peber
3-4 spsk pinjekerner
PIZZABUND
1 pose Urtekram glutenfri focaccia brødmix
10 g gær
Olivenolie

Fremgangsmåde

Start med at forbered pizzadejen og lav fyldet imens dejen hæver.

Pizza bund

Følg anvisningen på posen med glutenfri focaccia brødmix, men tryk dejen ud til ½ cm tykkelse til en ensartet masse på en bageplade med bagepapir og lad den derefter hæve i en time på køkkenbordet. Bag derefter bunden i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft.
Bag bunden i ca. 15 min. til den er gylden.
Fordel pesto, de ovnbagte grøntsager og oliven.
Bag pizzaen i yderligere 5-8 minutter, og sørg for, at den ikke brænder.
Pynt med pesto, drys med pinjekerner, skær pizzaen i stykker og spis mens den er varm.

Topping beklæd en bageplade med bagepapir, skyl og rens rosenkålene, del dem i halve.

Skær rødbederne i mindre stykker.
Læg rosenkål og rødbeder på bagepladen, hæld olivenolie over. Bages i ovnen i cirka 20 minutter, indtil kålen er blød og alt har en dejlig farve.
Skyl og hak grønkålen, steg den blød i lidt olivenolie, læg den til side.

Lignende opskrifter