Shakshuka med grønkål, kikærter og feta

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

300 g tomatoes passata
200 g økologiske cherrytomater
1 kikærter (240 g)
100 g økologisk grønkål
1 økologisk fed hvidløg
1 tsk. stødt paprika
1/2 tsk. fennikelfrø
2 knivspids cayennepeber
4 økologiske æg
100 g økologisk fetaost
1/2 tsk himalayasalt
1 knivspids friskkværnet sort peber
2 spsk. rapsolie

Tilbehør

Chiliflager
Baby spinat
Frisk basilikum
Brød efter eget valg

Fremgangsmåde

Bruger du tørrede kikærter, sæt dem da i blød dagen inden og kog dem derefter efter anvisning på posen.
Fjern stilkene fra cherrytomaterne, hvis der er nogle.
Hæld væde fra og skyl kikærter, hvis du anvender dem fra dåse.
Fjern stammen fra den grønkålen og gem bladene.
Skræl og finhak hvidløg.
Pulveriser fennikelfrø i en morter (hvis du ikke har en morter du putte dem i en pose og pulveriser dem med evt. en kagerulle).
Steg grønkålen i rapsolie i en støbejernspande, indtil den blødgjort. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg i nogle få minutter.
Tilsæt tomatoes passata, cherrytomater og kikærter.
Lad det simre i 10 minutter.
Lav små lommer i tomatblandingen med en ske og klæk æggene i, et ad gangen, jævnt fordelt i gryden.
Smuldre fetaosten over retten.
Læg et låg på gryden og lad det simre i yderligere 5-10 minutter, indtil æggene størkner lidt, men kålen stadig et lidt sprød.
Server Shakshukan direkte fra gryden. Drys spinatblade, frisk basilikum og chiliflakes over. Serveres med nogle skiver grillet eller ristet brød

Lignende opskrifter