Spansk kartoffelfad

Hovedret
60 min
Serveringer: 4
Inspirationen til dette fad kommer fra lækre spanske kartoffelretter som patatas bravas, tortilla og hvidløgsvampe. Men forskellen er, at vi steger alle grøntsagerne i samme fad. Derefter dryser vi et tæppe persille og masser af aioli over. Så godt!

Ingredienser

800 g melede kartofler
2 røde peberfrugter
6 fed hvidløg med skræl og let knust
1/2 dl olivenolie
2 tsk paprika
1/4 tsk cayennepeber
1 spsk tørret rosmarin
Salt
200 g markchampignoner
500 g cherrytomater
1 stor håndfuld persille, finhakket
Aioli

Fremgangsmåde

Sæt ovnen til 200 ° C varm luft. Del kartoflerne i store både eller stykker, hak peberfrugterne i samme størrelse og læg dem i et fad eller lille bradepande sammen med hvidløgsfedene. Hæld olivenolie, krydderier og salt over og vend det, så alt er dækket. Lad stege i ovnen i ca. 25 minutter. Tilsæt derefter svampe og tomater. Vend olie og krydderier i, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 25 minutter mere, eller indtil kartoflerne er færdige, og grøntsagerne begynder at se brændte ud i enderne.
Tag fadet ud ag ovnen og drys persille over grøntsagerne og generøst med aioli (hvis aioli er for tyk, kan du let fortynde den med vand)
Server med en salat på siden.

Lignende opskrifter