Spicy linse-bowl

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

150 g røde splitlinser
1 glas pastasauce med chili (ca. 340 ml)
3-4 dl vand
Olivenolie
1 spsk. tamari eller soya
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
3 gulerødder
1 spsk. cajunmix
1 tsk. salt

Pynt

2 æg
1 avocado
Chiliflager 
Sukkerærter
Spirer og/eller ærteskud
Håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
Lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Skyl linserne.
Hak løg og hvidløg og skær blegselleri i skiver.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Sautér det i olie på en stor varm pande.
Løgene skal blive klare, men ikke tage farve. Det tager ca. 4-5 min.
Tilsæt cajunmix og de røde splitlinser, vend rundt og tilsæt pastasaucen, og fyld glasset med vand, som også tilsættes.
Lad det simre ca. 20-25 min. til linserne er møre.
Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs, alt efter hvor fast du ønsker retten.
Steg spejlæggene i rigeligt olie og tilbered grøntsagerne, som du ønsker at pynte retten af med.
Byg retten op med den lune linseret i bunden og pynt med spejlæg og grøntsager.
Pynt af med olie, chiliflager, salt og peber. Retten kan enten laves i et stort fad eller portionanrettes.

Lignende opskrifter