Veggie dogs

Hovedret
Serveringer: 8

Ingredienser

Dej

25 g gær
2 spsk. rørsukker
½ tsk. salt
3 dl mælk
50 g olivenolie
1 æg
500 g sigtet speltmel
1 sammenpisket æg
2 spsk. sesamfrø

Valgfri fyld

8-10 vegetariske pølser
Ketchup
Remoulade
Sennep
Syltede rødløg
AgurkeSalad
Ristede løgringe 
Babyspinat
Fintsnittet rødkål

Fremgangsmåde

Lun mælken og lad den køle lidt af, inden den hældes i en skål.
Rør gæren ud i mælken sammen med sukker og salt.
Tilsæt æg og olivenolie i skålen og rør.
Kom mel ned i skålen lidt ad gangen og rør samtidig.
Ælt dejen godt igennem indtil den slipper skålen.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med dine hænders varme i 3-6 minutter.
Lade dejen hæve 1 time, tildækket.
Form 8-10 pølsebrød på bageplader med bagepapir.
Lad brødene hæve yderligere 10 minutter under klædet.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Pensel brødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag pølsebrødene i 10-12 minutter.
Lad brødene køle lidt af inden du samler dine veggie dogs. 

Lignende opskrifter