Mandler

Økologisk
Urtekram økologiske Mandler inviterer til nydelse for alle aldre med sin søde, sprøde smag. TIP Giv mandlerne ekstra meget smag ved at riste dem i ovnen ved 150 grader i 10 min. og drys dem rundhåndet over den grønne salat med f.eks. broccoli, ristede græskarkerner og lidt rosiner.

Indhold

Ingredienser: Økologiske søde MANDLER. Kan indeholde spor af hassel-, val-, cashew-, pekan- pistacie- og macadamianødder.
Allergener Tree nuts (Nødder)*, Almond (Mandel)
Kan indeholde spor af Cashew, Macadamia, Pecan, Pistachio, Walnut, Hazelnut

Mærkninger

Information

Varenummer 1052656
Størrelse 100 g
Opbevaring Opbevaring: Tørt og ikke for varmt.

Godt at vide: Det er altid ingredienserne og næringsværdierne på emballagen, der gælder.

Næringsindhold 100 gram

Energi (KJ) 2485 kJ
Energi (kcal) 594 kcal
Fedt 63 g
Heraf mættet 5,5 g
Kulhydrat 4 g
Heraf sukkerarter 2,5 g
Kostfibre 7,7 g
Protein 18 g
Salt 0,04 g

Ind imellem kan man støde på bittert smagende mandler i Urtekrams poser. De er heldigvis ikke spor farlige. Heller ikke selvom man kan læse om, hvor farlige bittermandler er på giftlinjen.dk. Det er værd at kende sin mandel, så man ikke tager fejl. Der findes flere typer af mandler: Søde, krak- og bittermandler. Søde mandler (Prunus amygdalus var. sativa) er de almindelige spisemandler, dem du finder i Urtekrams poser. Krakmandler (Prunus dulcis var. fragalis) har en så tynd skal, at den er let at knække med fingrene. Bittermandler (Prunus amygdalus var. amara) indeholder amygdalin der er et glycosid, der omdannes til den giftige blåsyre, når mandlerne tygges. Du kan ofte kende Bittermandler på, at de er mindre og mere grålige end de søde mandler. Bittermandler finder du ikke i vores poser, men du kan sagtens støde på bittert smagende mandler ind imellem. Det er bare vigtigt at vide, at der er tale om søde mandler med en bitter smag og ikke den giftige variant. Og her er forklaringen på, hvorfor de lander i poserne, selvom de er uønskede: Bitre mandler vokser på de søde mandeltræer, hvor de er en slags snylter og forekommer når den søde mandelblomst bliver bestøvet af en vild mandel eller et vildskud på det podede, søde mandeltræ. Urtekrams kvalitetsafdeling sikrer, at vores mandelleverandør har godt styr på sine avlere, og at de plejer deres træer godt. Det betyder, at de sørger for at få vildskud skåret af træet. Men hvad der føres til af pollen med vinden har vi desværre ikke magt over, og det er derfor, at du ind imellem kan møde de bittert smagende mandler i vores poser. Når vi modtager mandlerne kontrollerer vi deres udseende, lugt og smag. Hvis mandlerne ikke lever op til vore krav afvises de. Kvaliteten kan variere fra år til år pga. vejrforholdene. De bitre mandler er typisk mindre end søde mandler. Vi køber derfor en stor størrelse mandler for på den måde at minimere antallet af bitre mandler

Lignende produkter

Lignende opskrifter