Urtekram blev grundlagt i København i 1972, men ligger i dag i det nordjyske og naturskønne Mariager.

Hos Urtekram markedsfører vi økologiske fødevarer i kolonial- og frostkategorien, økologisk certificerede plejeprodukter samt produkter, der er rettet mod veganere, vegetarer og personer med allergi inkl. laktose- og glutenfri produkter

Vores produkter sælges i mere end 36 lande: I Skandinavien, hele EU og Rusland, Mellemøsten, Asien og Nordamerika.

Siden 2015 har Urtekram været ejet af Midsona AB i Malmø.
Urtekram er et brand, der tilhører Midsona Danmark, som er en del af Midsona Group. Midsona ejer en række sundheds- og velvære-virksomheder i Norden og resten af ​​Europa, som alle har en fælles mission om at hjælpe til et sundere hverdagsliv. Du kan læse mere om Midsona her.

Vores historie

Hos Urtekram har vi en lang historie med økologisk lidenskab! Urtekram blev grundagt i 1972, i en tid, hvor pionerånd, fællesskabsfølelse og miljøbevidsthed spirede frem. Hvor økologien stadig kun var på et begynderstadie, hvor ulandskaffen ikke havde drømt om den skulle blive omdøbt til fairtrade og hvor alt dette var en idealistisk hjertesag for de få. Vi har siden den gang været dybt involveret i en fantastisk rejse i økologi og bæredygtighed.

Vores avlere

Allerede i 1980'erne rejste vi til Tyrkiet for at tale om økologisk landbrug med de lokale landmænd. Vi fortalte dem: Hvis du holder op med at sprøjte dine afgrøder og i stedet vælger at arbejde med økologiske metoder, så vil vi gerne købe dine varer. Det var især vigtigt for os, at de landmænd, der dyrkede tørrede frugter, ønskede at afvige fra de giftige sprøjtemetoder. Vi er glade for, at de tyrkiske dyrkere accepterede udfordringen. I dag leverer de frugt og en række andre produkter, der dyrkes økologisk.

Økologi og bæredygtighed

Du ved måske allerede, at økologi er en ægte hjertesag for os hos Urtekram. Men vidste du, at vi også arbejder aktivt for en bedre og mere bæredygtig verden? Dette gælder i hele værdikæden, fra den enkelte producent til, hvordan vi pakker og transporterer vores varer.

I 2019 går vi gradvist videre til at bruge plantebaseret plast i vores hud- og hårplejeemballage. 

Vi mindsker vores aftryk

Urtekram har produceret økologiske produkter i mere end 40 år og har siden starten i 1972 set økologi som en bæredygtig løsning på verdens klimaproblemer. Urtekram var den første økologiske virksomhed, der blev ISO 14001 miljøcertificeret, og vi arbejder dagligt for at reducere vores produktionsaffald i udviklingen af ​​nye økologiske og bæredygtige produkter.