Bagte kartofter med indisk-krydrede linser

Hovedret
60 min
Serveringer: 4
Bagte kartofler toppet med en cremet og krydret linse gryderet er et af de ultimative comfort food. Server med en sprød rødkålssalat for at tilføje noget frisk til retten.

Ingredienser

4 bagtkartofler
Olivenolie
Salt
Krydret linser
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 teskefulde frisk revet ingefær
1 tsk karry
1/4 tsk chili flager
1 knivspids kanel
1 knivspids spidskommen
1 knivspids koriander
4 gulerødder, skrællet og finhakket
2,5 dl linser
5 dl vand
1 bouillonterning
Til servering
1 spsk smør eller kokosolie
Olivenolie
Salt og peber
Yoghurt
Kerner fra 1 lille granatæble
Rødkålssalat med pærer og grønkål

Fremgangsmåde

Sæt ovnen til 200 °C varm luft. Skær et kryds i hver kartoffel, pensl skrællen med lidt olie og salt. Bages i ca. 1 time, eller indtil den føles gylden og sprød udvendigt og blød indeni.
I mellemtiden skal du gøre linserne kla. Varm 1 spsk olivenolie i en medium gryde. Hak løgene fint og lad dem svitse i en gryde i fem minutter. Hak hvidløg og ingefær fint, og sauter i to minutter.
Hæld krydderierne og gulerødderne i og steg i et par minutter, hæld derefter linser, vand og grøntsagsbouillon i. Kog og sænk derefter varmen, så gryden kan simre under et låg i en halv time. Rør 1 spsk kokosolie eller smør i mod slutningen. Smag til med salt og peber.
Server kartoflerne i separate skåle. Tryk på siderne, så korset åbnes og fyldes med linsegryderi, en stor skefuld yoghurt, granatæble og ristede græskarfrø.
Det er godt med en frisk salat, her har vi lavet en på snittet rødkål, grønkål og pæreskiver.

Lignende opskrifter