Bønnemuffins

Brød & Bagværk
30 min
Serveringer: 12
Chokolademuffins, som især de voksne vil kunne lide, med en intens chokoladesmag og smuk, næsten sort farve.
Af

Ingredienser

MUFFINS

150 g mørk chokolade 70%
85 g kokosolie
240 g kogte sorte bønner, svarer til 1 dåse. Husk at skylle og si dem under koldt vand, inden de anvendes.
3 spsk. kakaopulver
½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
65 g peanutbutter
3 æg
¾ dl agavesirup
75 g valnødder

GLASUR

1 dl flormelis
1½-2 spsk. kold stærk kaffe

PYNT

Evt. en lille håndfuld hakkede peanuts, valnødder eller ristede kokosflager

Fremgangsmåde

Find 12 muffinforme frem, bruger du silikoneforme kan de med fordel smøres med lidt smagsneutral olie.
Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladen groft.
Smelt olien ved lav varme i en gryde – det må ikke bliver for varmt. Kom 2/3 af chokoladen ned til olien.
Sluk for varmen, og rør i massen, til chokoladen er helt smeltet.
Blend bønnerne sammen med kakao, salt, bagepulver og peanutbutter.
Tilsæt chokoladeolien, og blend yderligere 1-2 min..
Pisk æggene sammen i 1 min..
Tilsæt agavesirup, og pisk i 3-4 min., til det bliver en luftig og let æggemasse.
Vend bønnemassen sammen med æggemassen til en ensartet dej.
Vend til sidst 50 g hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen.
Fyld massen ¾ op i muffinformene, og bag kagerne i 20-25 min..
Lad dem køle helt af på en bagerist, før glasuren kommes på.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, kom lidt på hver kage, og drys lidt nødder ovenpå glasuren, inden den størkner.

Lignende opskrifter