Grissinier med nigella & chili + sesam & salt

Brød & Bagværk
Serveringer:

Ingredienser

1 dl lunkent vand
8 g gær
1/2 + 1/4 dl olivenolie
150 g sigtet speltmel
50 g grahamsspeltmel
1/4 tsk. havsalt

Pynt

sesamfrø
nigella
havsalt
chiliflager
olivenolie til at pensle med

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt 1/2 dl olie, begge meltyper og salt.
Ælt dejen grundigt, dejen skal være lækker at arbejde med og ikke klistret – så tilsæt evt. lidt mere mel og sæt den til at hæve et lunt sted overdækket med et rent viskestykke i en times tid.
Ælt dejen igen og del den i to portioner.
Kom olivenolie på bordpladen og kagerullen og rul dejen ud på bordpladen i to stykker.
Dejen må ikke klistre fast og der må ikke tilsættes mere mel, brug i stedet olivenolie. 
Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, pensles der med olie og drysses med sesamkerner og havsalt på den ene dejplade, og nigella og chili på den anden.
Rul dejen sammen som en pandekage og skær hurtigt tynde skiver, som du straks folder ud til de aflange tynde grissinier og lægger dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 210 grader i 6-10 minutter – til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle af på en bage rist når de er bagt.
De er bedst med det samme, da de mister sprødheden efter nogle timer.
Du kan dog holde dem sprøde længere hvis du lægger dem i en kagedåse/lufttæt beholder lige så snart de er kølet helt af.
Server evt. humus, avocadocreme eller andet dyppelse til se for inspiration se kapitlet om dip og dressinger.

Lignende opskrifter