Mandel-hassel-kakao-dadel-appelsinkage

Brød & Bagværk
Serveringer: 8
Af

Ingredienser

400 g økologiske dadler
100 g økologiske mandler
100 g økologiske hasselnødder
2 bananer, skrællede
1-2 dl økologisk kakaopulver
1 dl økologisk kokos- eller hasselnøddeolie
Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
1 tsk. økologisk vaniljepulver* eller ½ stang vanilje, finthakket
2 tsk. økologisk stødt kanel
En meget lille knivspids hav- eller himalayasalt
En meget lille smule økologisk, friskkværnet sort peber
6 mellemstore æg

Fremgangsmåde

Kom dadler, mandler, hasselnødder, bananer, kakaopulver, olie, appelsinsaft og -skræl, vanilje, kanel, salt og peber i en foodprocessor og tænd for den.
Lad massen køre i et par min., til den samler sig som massen til en slags våd og grov figenstang.
Kom nu æggene i foodprocessoren, mens den kører; 1-2 stk. ad gangen.
Efter et minut eller to har du en tyk, luftig og helt glat "chokoladedej".
Kom dejen i en smurt rund kage/tærteform og giv kagen 35-40 minutter i en 160° C varm ovn.
Check at den ikke brænder på i overfladen.
Den skal være gylden, men må ikke begynde at branke.
Lad kagen køle ned, før du serverer den.

Lignende opskrifter