Pizzasnegle

Brød & Bagværk
>60 min
Serveringer: 15
Pizzasnegle til hele familien! Perfekte til picnickurven og bilturen, men også rigtig skønne til børnefødselsdagen.

Ingredienser

120 g ovnbagte tomater i olie
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. havsalt
4 spsk. olivenolie
50 g fuldkornsdurum-hvedemel
350 g sigtet speltmel

FYLD

250 g ricotta
1 spsk. basilikum
1 tsk. timian
Havsalt & peber
50 g solsikkekerner
1 sammenpisket æg til pensling
Evt. 2 spsk. friskhakket basilikum

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og oliven-olie, og rør fuldkornsdurumhvedemel i.
Tilsæt speltmel, og ælt, til dejen er tilpas blød og smidig.
Stil dejen til hævning i ca. 30 min. under et klæde ved stuetemperatur.

Cremen

Blend ricotta med ovnbagte tomater, basilikum, timian, salt og peber.
Rist solsikkekernerne let på en tør pan¬de. Ælt dejen igen, og rul den ud til et stort rektangel (ca. 25 x 30 cm og ½ cm tyk).
Smør cremen på dejen, og fordel de ristede sol¬sikkekerner ovenpå.
Rul dejen sammen til en roulade.
Skær rouladen i skiver (ca. 2 cm tykke), og placer sneglene på en bageplade.
Tænd ovnen på 200 grader, og lad sneglene hæve i 30 min., mens ovnen bliver varm.
Pensl pizzasneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15-20 min.

Lignende opskrifter