Sandwichboller

Brød & Bagværk
>60 min
Serveringer: 10
Perfekte boller, hvis du har lange dage på farten og ikke har tidtil en ordentlig frokost. Bollerne kræver lidt planlægning, men har til gengæld en perfekt krumme og et skønt bid, og så holder de godt på fyldet.
Af

Ingredienser

Dej

12 g gær
4 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
½ dl olivenolie
2 tsk. salt
100 g grahamsspeltmel
500 g sigtet speltmel

Topping

1 dl flager, f.eks. rug-, havre- og/eller speltflager
2 dl blandet frø og kerner, f.eks. solsikke- og græskarkerner og sesam- og chiafrø

Fremgangsmåde

Dag 1

Rør gæren ud i det kolde vand.
Tilsæt kærnemælk, olie og salt, og rør grundigt.
Tilsæt de to meltyper, og ælt dejen, til den er glat, spændstig og slipper kanterne af skålen.
Brug gerne en røremaskine eller håndmixer.
Dejen er ret lind, men tilsæt ikke mere mel.
Lad dejen hæve overdækket på køl natten over.
Dejen kan med fordel hæve koldt op til 24 timer.

Dag 2

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Bland ingredienserne til toppingen i en skål.
Fugt fingrerene med koldt vand, og tag en håndfuld dej.
Vend den i toppingen lige så stille, og læg den derefter over på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve i 20 min. på bagepladen.
Bag bollerne i ca. 15 min.

Lignende opskrifter