Vil du have vegetarisk inspiration til sommergrillaftener? Så er du kommet til det rigtige sted. Her tilbyder vi vidunderlige opskrifter til dig, der ønsker at grille grønt og vegetarisk. Vores frosne burgere perfekte til frisk grillede burgere med godt tilbehør, du kan også tilberede dine egne burgere og grillet marineret tofu, svampe og friske grøntsager - her finder du alle vores lækre opskrifter!
Afslut aftenen med at servere grillet frugt som dessert. Du kan grille alt fra ananas til banan, kiwi og pære.

God grillaften!

At spise vegetarisk er en af ​​de største indsatser, du som individ kan gøre for vores klima. Vi ønsker, at det skal være let at grille vegetarisk og give tip til, hvordan man griller klimasmart og give opskrifter, der vil friste selv den mest stædige kødspisere. Kombinationen af ​​veggie bøffer, burgere, grøntsager og salater giver en virkelig vidunderlig, grøn grillaften!

Grill klimasmart

Hvis du vil grille klimasmart, kan du lægge grønt på grillen og følge disse fire enkle tip. Held og lykke!

Vælg en miljøvenlig grill og miljømærket trækul. Undgå engangsgrill.

1. Spring tændvæsken over - elektriske lightere, fedtstenstændere eller tændpapir fungerer mindst lige så godt.

2. Ryd op efter dig selv og undgå kemikalier, når du rengør grillen.

3. Grill vegetarisk. Det gør en stor forskel, hvis du vælger vegetarisk protein eller grøntsager i stedet for de klassiske pølser og oksekød på grillen. Grillet grønt er så lækkert!

3 tip til grillede grøntsager!

1. Forbered ved at forkoge. Hårde grøntsager som kartofler og rødbeder skal muligvis forkoges i et par minutter. Halvér derefter og grill med den skårne overflade på grillen. Dette forkorter også grilltiden!

2. Mindre stykker. Små grøntsager og løse stykker kan enten sættes på spyd eller placeres på en finere meshgrill, så de ikke falder ned på gløderne.

3. Tilbehør. Kombiner den grillede smag med tilbehør som avocado, saucer og ost. Det er blandingen af ​​noget koldt og cremet sammen med det varme og ristede, der er så godt. Tilbehør gør underværker!

Forskellige grillmetoder

Selvom den enkleste måde - pensling med lidt olie og et drys salt - fungerer for de fleste grøntsager, er der flere metoder til at fremhæve forskellige smage og effekter.

1. Glaze. En glaze giver grøntsagerne en sød og karamelliseret overflade. Kan pensles på kort tid inden grill. Egnet til f.eks. Blomkålsteaks.

2. Marinade. En marinade bruges til at få smagene til at trænge ind i det, der skal grilles. Mariner i mindst 20 minutter, men helst længere. Tofu er god at marinere, fordi den let absorberer andre smag.

3. Tørgrill. Placer grøntsagerne på grillen uden olie eller marinade. Når de har grillede striber og er ordentligt møre, kan du vende dem i en dressing.

4. Rimme. Ligesom du kan salte kød for at gøre det mere mørt inden grill, kan metoden også bruges på grøntsager. Tykkere bladgrøntsager, såsom kål, kan med fordel saltes med salt for at mørne inden grill.

Burger med fetaostcreme

Vores økologiske frosne burgere er fremragende til at lægge grillen! Sådan laver du en lækker vegetarburger med grillet nektarin, avocadopuré og fetaostcreme:

  • Tænd grillen. Lav avocadopuréen ved at skære en avocado i tern og læg den i en skål sammen med 2 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, en lille fed finhakket hvidløg, 2 håndfulde finhakket mynte og persille og en stor knivspids salt.
  • Tid til fetaostcremen! Smuldre 1 pakke fetaost og bland med citronskal, to spiseskefulde yoghurt, en knivspids salt og lidt sort peber.
  • Pensl de frosne burgere med olie og læg dem på grillen. Fjern stenen fra 1 nektarin ud og skær den i tykke skiver, som du lægger på grillen i kort tid. Vend burgerne, og lad også brødene få lidt farve.
  • Saml burger på følgende måde: Start med brødet, tilsæt derefter et tyndt lag kål eller babyspinat, en stor klat fetaostcreme, solsikkeburgeren, avocadopuré, to skiver nektarin, tyndt skårede radiser, spirer og låg. Klem sammen og nyd.

grilled_burger800x533.jpg

Vores grillopskrifter