Klassiske fødselsdagsboller med spelt

Brød & Bagværk
Serveringer: 18

Ingredienser

50 g gær
2 spsk. Urtekram rørsukker
½ tsk. Urtekram fint atlanterhavsalt
8 dl mælk
100 g smør
1200 g Urtekram sigtet speltmel
2 æggeblommer til pensling

Fremgangsmåde

Opløs gær, salt og sukker i en skål.
Smelt smør i en kasserolle. Når smørret næsten er smeltet tilsættes mælken, og lunes i 2 minutter ved middelvarme.
Kom den lune smør–mælke blanding op i skålen og rør.
Sigt melet i blandingen, indtil den ikke hænger i skålen mere. Kan nemmest gøres på en røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet formes 18-20 boller på et meldrysset bord, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når bollerne har hævet færdigt, pensles de med æggeblomme.
Bag bollerne i 16-18 minutter ved 200 grader.
Lad bollerne køle af inden du skære dem over.

Lignende produkter

Lignende opskrifter