Vegansk honningkage med appelsinfrosting

Dessert
60 min
Serveringer: 6
En saftig og uimodståelig honningkage, der er fri for mælk, gluten og hvidt raffineret sukker. Dette bliver garanteret en favorit på julebordet!

Ingredienser

Honningkager

2 dl glutenfri melblanding
2,5 dl Urtekram Mandelmel
2 dl Urtekram Kokosukker
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 tsk nelliker
2 tsk bagepulver
100 g smeltet mælkefri margarine
1 dl Urtekram Coconut Cream
2 dl Urtekram Kokosmælk

Orange frosting

60 g mælkefri margarine
200 g vegansk flødeost
5-6 dl sukrin flormelis eller flormelis
1 appelsin

Fremgangsmåde

Lav honningkagerne sådan

Start med at tænde ovnen ved 175 grader.
Smør eller sprøjt en brødform med fx kokosolie.
Smelt margarine og sæt til side.
Mål alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt derefter det smeltede smør, kokosfløde og kokosmælk og bland til en glat dej. Bland ikke mere end nødvendigt. Fyld nu dejen i brødformen og bag den i ovnen i cirka 30-45 minutter (tiden bliver kortere med en stor form og længere med en lille form). Brug en pind nu og da for at se, om kagen begynder at blive klar.
Fjern og lad afkøle.

Appelsinfrosting

Pisk mælkefri margarine og vegansk flødeost sammen i en skål, indtil det er kombineret, skrab fra kanterne et par gange.
Tilsæt nu lidt flormelis / sukrinsukker ad gangen, indtil du får en konsistens, som du er glad for.
Riv appelsinskal i frostingen og eventuelt lidt saft, smag til du får en god smag.
Lad hvile i køleskabet, indtil kagen er afkølet ordentligt, og drys derefter din frosting på honningkagerne eller fordel på masser af lag. Top med mere appelsinskal og nyd!

Lignende opskrifter