Trifli med svesker, æblemos og saltkaramelnødder

Dessert
Serveringer: 6

Ingredienser

Sveskekompot

200 g svesker
2,5 dl vand
½ dl blåbærsirup

Vaniljecreme

2 spsk. maizena
100 g rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
½ l sødmælk
3 æg
4 spsk. cremefraiche 18% 

Saltkaramelnødder

150 g nødder (eksempelvis, cashew, pekan og hasselnødder)
3 dl rørsukker
1 tsk. salt 

Topping og pynt

¼ l fløde
12 spsk. æblemos
70 g mandler (smuttede og grofthakkede)
12 spelt mariekiks
Hakket chokolade
Hakkede pistacienødder
Bær

Fremgangsmåde

Vaniljecremen

Kom alle ingredienserne op i en kasserolle pånær cremefraichen.
Sæt kasserollen over ved middelhøj varme og pisk konstant i cremen indtil den tykner.
Når du har opnået den rette konsistens på din creme tage du den af varmen, og kommer den over i en skål.
Sæt film hen over skålen, helt ned til cremen, så den ikke danner kondens.
Sæt skålen på køl.

Sveskekompotten

Kom svesker, vand og sirup i en kasserolle og lad det småkoge indtil svesker er bløde og væsken er fordampet.
Dernæst laves saltkaramelnødderne.
Kom sukker på en pande og lad det smelte ved lav varme, ikke skru for højt op, da sukkeret nemt kan brænde på.
Når sukkeret er smeltet og gylden tilsættes salt og nødder.
Nødderne vendes rundt i karamellen, så de alle er dækket.
Herefter kommes nødderne ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Når nødderne er helt  afkølede hakkes i små stykker.
Når vaniljecremen er kølet helt ned, tages den ud og piskes op med cremefraiche. Kom vaniljecreme, æblemos, flødeskum og sveskekompot på sprøjteposer, så er det nemmere at fordele flot i glassene.
Pisk fløden til en let skum. Hak chokolade og pistacienødder til pynt.
Find 6 passende dessertglas. Start opbygningen af dine trifili med 2 knuste speltmariekiks i bunden af hvert glas.
Dernæst hakkede saltkaramelnødder, sveskekompot, hakkede smuttede mandler, æblemos, vaniljecreme, flødeskum og pistacie, chokolade og bær på toppen.

Lignende opskrifter