Sprød tofutaco med avocado- og koriandersauce

Hovedret
45 min
Serveringer: 8
Hvis du panerer tofu i lime, soja og brødkrummer, får du super velsmagende små crunchy stykker, der er perfekte til tacos med cremet avocado- og koriandersauce.

Ingredienser

Sprød Tofu
1 pakke neutral tofu
1 lime
3 spsk havremælk
1 spsk tamarisoja
2 spsk rismel eller almindeligt mel
2 dl panko brødkrummer eller glutenfri brødkrummer
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
1 tsk stærkt paprika eller chilipulver
1 tsk salt
Avocado- og koriandersauce
1 avocado
1 dl olivenolie
1 dl vand
1 stor håndfuld frisk koriander
Saften fra 1 lime
1 stor knivspids salt
tilbehør
8 små majstortilla brød
1/4 kål, fint skåret (eller coleslaw)
2 tomater, i skiver
Syltede rødløg
Finskåret jalapeño

Fremgangsmåde

Del tofu lodret, og del derefter hver halvdel i otte lige store stykker. Klem så meget væske ud som muligt ved hjælp af køkkenrulle eller et rent viskestykke, og læg derefter stykkerne i en plastikpose. Rør en dej af limesaft, havremælk, sojasovs og rismel sammen og hæld den i plastikposen. Forsegl og lad stå og trække, mens du forbereder panering. Bland pankoen med krydderierne i en skål. Vend tofu-stykkerne i pankoblandingen og læg dem på en tallerken. Steg i en gryde med masser af olie i et par minutter på alle sider, eller bages i ovnen ved 200 ° C i ca. 15 minutter.
Hæld ingredienserne til avocadosauce i en blender og blend til den er glat. Smag til.
Varm tortillabrødene over en åben gasflamme, i en gryde eller i ovnen. Læg lidt avocadosauce i bunden, top med kål, tomater, syltede løg, 2-3 tofu stykker og lidt frisk koriander. Afslut med at drysse lidt sauce på toppen.

Lignende opskrifter