Spidskålssalat

Salat
Serveringer: 4
Spidskål er en god begynderkål for dem, der måske synes, at kål kan virke lige lovligt rustikt. Smagen minder om grøn salat, og så kan den både nydes rå og let tilberedt. Nyd denne enkle salat med stegt kylling eller måske i selskab med en anden god salat.
Af

Ingredienser

½ stor spidskål
100 g edamame-bønner uden bælg eller grønne bønner
2 skiver daggammelt rugbrød
200 g hytteost
½ citron, revet skal + saft heraf
1 bundt purløg eller dild
2-3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Skyl og snit spidskålen i mundrette stykker.
Kom edamame-bønner eller bønner skåret i små stykker i en sigte, og hæld kogende vand over dem.
Lad dem dryppe af i sigten, til de skal bruges.
Skær rugbrøddet i små stave, og rist dem på panden i lidt olie, til de er sprøde.
Drys lidt salt på rugbrødsstavene, og lad dem køle af på fedtsugende papir.
Rør hytteost sammen med revet citronskal, salt og peber.
Anret salaten i en skål eller et fad med spidkål, bønner, marineret hytteost, finthak¬ket purløg og rugstave.
Dryp lidt olivenolie og friskpresset citronsaft ud over salaten, og spis den helt frisklavet.

Lignende opskrifter