Falafel bowl

Aftensmad
30 min
: 2

Ingredienser

1 pakke sweet potato falafel
2 dl quinoa
100 g tørrede kikærter (alternativt på dåse)
200 g spinat
200 g rød spidskål eller rødkål
2 gulerødder
25 g hakkede mandler
10 cherrytomater
1 lille bundt hakket frisk persille
Tahindressing
3 spsk. tahin
½ citron, saften herfra
¼ tsk. stødt spidskommen
Vand
Evt. salt

Fremgangsmåde

Hvis du anvender tørrede kikærter, sæt dem da i blød i rigeligt vand dagen inden og kog dem derefter i 45-60 min. Anvender du dem fra dåse, hæld da væde fra og skyl dem under koldt vand.
Kikærterne kan spises som de er, eller du kan vælge at riste dem på panden. Varm da en pande op med en god olie og rist kikærterne med eks. spidskommen, paprika og salt indtil de får en sprød overflade. Det tager ca. 10-15 min.
Skyld quinoa inden de små frø koges i 15-20 min. Lad dem køle.
Tænd ovnen og varm Sweet potato falaflerne i ca. 25 min.
Tahindressingen laves imens.
Bland alle ingredienser i en lille skål. Tilsæt en spsk. vand ad gangen indtil du har den ønskede tykkelse på dressingen.
Snit kålen, og del cherrytomaterne i halve og skær gulerødder i tynde skiver.
Hak mandler.
Hak persille og blandt det sammen med den afkølede quinoa.
Når falaflerne er færdige, anret da alle ingredienser i en i skål. Du kan vælge at lade hver ingrediens få et rum for sig selv eller blandet dem lidt mere sammen.
Server med tahindressing og den resterende del af citronen.
Velbekomme.

Lignende opskrifter