Grøn karry med sprøde grøntsager, tofu og søde kartofler
Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Fantastisk lækker tofu-karry, der hurtigt kan tilberedes med en færdiglavet grøn karry. Hvis du har masser af tid, kan du selvfølgelig tilberede karry-blandingen selv, så den er inkluderet i opskriften.
Af Maja Warodell
4 portioner Urtekram Jasmin ris
2 pakker Urtekram tofu hampefrø
2 mellemstore søde kartofler
150 gram sukkerærter
250 gram broccoli
3 store håndfulde frisk babyspinat
1 bundt koriander
2 forårsløg
2 dåser Urtekram kokosmælk
1 + 1 spsk Urtekram kokosolie
Salt & peber
GRØN CURRY PASTA (alternativt færdig grøn karry)
1 stilk citrongræs, snittet
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 lime, skal + saften
1 tsk stødt koriander
1 bundt frisk koriander, både blade og stængler
2 grønne chilier, udkernet og halveret
5 kaffir lime blade
1 tsk hvid miso
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk Urtekram olivenolie
1 tsk salt
1/4 tsk sort peber
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl og skær søde kartoffel i terninger. Dæk med olivenolie og bag i cirka 20 minutter, indtil de får en fin farve.
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken.
Blend alle ingredienserne til karry pastaen til en cremet blanding (alternativt brug færdiglavet grøn karry pasta - vælg mængde i henhold til den smagsstyrke, du foretrækker).
Varm 1 spsk kokosnøddeolie, og steg karrypastaen i et par minutter. Tilsæt kokosmælken, og lad det småsimre i cirka 10 minutter. Salt og peber efter smag.
Del i mellemtiden broccoli i mindre stykker og kog den i letsaltet vand i cirka 5 minutter, så den stadig bevarer sin smukke farve og sprøde konsistens.
Skær tofu i tern og steg dem i kokosolie i ca. 5 minutter på hver side.
Snit sukkertærter og forårsløg.
Tag karry blandingen af varmen, og top den med spinat, sukkerærter, broccoli, sød kartoffel, tofu, koriander og forårsløg. Server med ris.
Ingredienser
4 portioner Urtekram Jasmin ris
2 pakker Urtekram tofu hampefrø
2 mellemstore søde kartofler
150 gram sukkerærter
250 gram broccoli
3 store håndfulde frisk babyspinat
1 bundt koriander
2 forårsløg
2 dåser Urtekram kokosmælk
1 + 1 spsk Urtekram kokosolie
Salt & peber
GRØN CURRY PASTA (alternativt færdig grøn karry)
1 stilk citrongræs, snittet
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 lime, skal + saften
1 tsk stødt koriander
1 bundt frisk koriander, både blade og stængler
2 grønne chilier, udkernet og halveret
5 kaffir lime blade
1 tsk hvid miso
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk Urtekram olivenolie
1 tsk salt
1/4 tsk sort peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl og skær søde kartoffel i terninger. Dæk med olivenolie og bag i cirka 20 minutter, indtil de får en fin farve.
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken.
Blend alle ingredienserne til karry pastaen til en cremet blanding (alternativt brug færdiglavet grøn karry pasta - vælg mængde i henhold til den smagsstyrke, du foretrækker).
Varm 1 spsk kokosnøddeolie, og steg karrypastaen i et par minutter. Tilsæt kokosmælken, og lad det småsimre i cirka 10 minutter. Salt og peber efter smag.
Del i mellemtiden broccoli i mindre stykker og kog den i letsaltet vand i cirka 5 minutter, så den stadig bevarer sin smukke farve og sprøde konsistens.
Skær tofu i tern og steg dem i kokosolie i ca. 5 minutter på hver side.
Snit sukkertærter og forårsløg.
Tag karry blandingen af varmen, og top den med spinat, sukkerærter, broccoli, sød kartoffel, tofu, koriander og forårsløg. Server med ris.