Nannbrød, snackgrønt og mellemøstlige dips

Hovedret
Serveringer: 12

Ingredienser

Nannbrød
25 g gær
2 dl lunken vand
2 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1½ dl græsk yoghurt
550-600 g sigtet speltmel
Olivenolie til stegning
Nigellafrø til drys 
Hummus
400 g kikærter på dåse
½ citron, saft herfra
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. knust spidskommen
½ dl olivenolie
Vand
Salt* og peber 
Rødbede hummus
400 g kikærter på dåse
½ citron, saft herfra
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. knust spidskommen
½ dl olivenolie
½ dl Biotta rødbedesaft
Salt* og peber
Baba Ganoush
1 stor aubergine eller 2 små
½ tsk. knust spidskommen
½ tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
½ citron, saft heraf
1 spsk. tahin
Olivenolie
Salt

Fremgangsmåde

Nannbrød
Opløs gær, vand, salt og sukker i en skål.
Tilsæt den græske yoghurt og rør igen.
Tilsæt mel lidt ad gangen under konstant omrøring. Dejen ældes godt igennem, evt. på en røremaskine.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med dine hænders varme.
Lad dejen hæve tildækket under et klæde i 1 time og 15 min.
Når dejen har hævet færdig formes 12 nannbrød i den form, man ønsker.
Opvarm en pande med olivenolie på. Kom et brød på ad gangen. Brødene steges på begge sider til de er gyldne og sprøde. Tag brødet af panden og pensel det med olivenolie og drys med nigellafrø. 
Hummus
Bland alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.
Kør massen i 2-4 minutter alt afhængig, hvor grov den skal være.
Hvis den er for tyk tilsættes en lille smule vand. Hvis du ønsker, at få en rødbede hummus tilsættes rødbedesaft i stedet for vand. 
Baba Ganoush
Tænd ovnen på 180 grader.
Prik huller i auberginen med en gaffel og læg den på et stykke bagepapir på en bageplade midt i ovnen.
Bag auberginen midt i ovnen i 45 min. indtil den er helt blød. Læg den på køl.
Når auberginen er kølet af tages indmaden ud og blendes i en minihakker sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt ekstra jomfru olivenolie og salt efter smag.

Lignende opskrifter