Rødbedequinoa med urter og kerner

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Denne fantastisk smukke og lækre pink quinoasalat kan let laves ved at blande kogt quinoa med rødbeder, revet æble og urter. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som en mættende frokostsalat. Resterne er perfekte i en madkasse, så sørg for at lave rigeligt.

Ingredienser

200 g quinoa
2 kogte rødbeder (ca 300 g)
1 æble, revet 
2 håndfulde dild, finhakket
2 håndfulde persille, finhakket 
1 agurk, finhakket 
2 stængler bladselleri, finhakket
2 salatløg, finhakket
3 spsk olivenolie
1 citron, saften
1 lille hvidløgsfed, finrevet 

Topping

1 dl ristede solsikkefrø
½ tsk spiskommen
2 dl pisket gedeyoghurt (halv gedefriskost og halv yoghurt)

Fremgangsmåde

Kog quinoa ifølge instruktionerne på pakken.
Mens det koger, rist solsikkekernerne i salt og spidskommen på en pande med lidt olie.
Læg rødbederne i en foodprocessor og blend, så de er groft hakket. Hæld i gryden med quinoa sammen med de andre salatingredienser. Vend rundt og krydre med salt og peber.
Pisk yoghurt og gedeost sammen, indtil den er glat og cremet.
Server på en stor salattallerken eller skål. Top med de krydrede kerner og server med en stor skefuld pisket yoghurt.

Lignende opskrifter