Chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbær

Søde Sager
>60 min
Serveringer: 16
Chokolade, peanut butter, dadler, salt og syrlige hindbær er en perfekt kombination, hvis du vil lave en lidt sundere og helt vegansk snack til den søde tand.

Ingredienser

Chokoladebasen
3 dl havregryn
3/4 kop kakao
1 knivspids flagesalt
16 friske dadler, udstenede
1/2 kop kokosolie
Dadelkaramel
10 friske dadler, udstenede
1 dl peanut butter
3 spsk kokosfløde
1 knivspids flager
Topping
100 gram mørk chokolade
Frysetørrede bær (f.eks. Hindbær) eller bærpulver, valgfri
Flagesalt

Fremgangsmåde

Blend ingredienserne til bunden til en glat dej i en foodprocessor. Pres ud i en aflang bageform.
Bland dadler, peanut butter, kokosfløde og flagesalt til en glat og cremet karamel i en foodprocessor. Spred peanutkaramellen over chokoladebasen, sæt den i fryseren i mindst 2 timer. Tag den ud og skær det i små mundfulde.
Bryde chokoladen og smelt over et vandbad. Lad afkøle lidt. Drys over de små bidder, drys med flagesalt og frysetørrede bær. Opbevares i fryseren eller køleskabet, server godt kølet!

Lignende opskrifter