Rødbede- og grønkålstærte

Hovedret
>60 min
Serveringer: 8
En vidunderlig glutenfri festtærte med sødme fra rødbeder og honning og knasen fra valnødder, der passer til alle lejligheder.

Ingredienser

Tærtedej
2,5 dl havregryn
1 dl rismel
1 dl mandelmel
2 spsk kartoffelmel
110 g koldt smør eller kokosolie
1/2 tsk salt
Fyld
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk kokosolie
2 stilke grønkål
3 rødbeder
4 æg
1 tsk frisk timian, hakket
1,5 dl havremælk
1/2 tsk havsalt og peber
100 g gedeost
10 valnødder
honning

Fremgangsmåde

Start med tærtedejen, hæld havregryn og mel i en foodprocessor og blend. Skær smøret i terninger, og tilsæt i foodprocessoren sammen med saltet og kør dejen indtil det har en en næsten sammenhængende konsistens. Hæld i 1 spsk iskoldt vand og kør, indtil tærtejen begynder at klæbe sammen. Hæld lidt mere vand i om nødvendigt. Rul dejen til en kugle og læg den i en plastikpose i køleskabet i 30 minutter. I mellemtiden skal du forberede fyldet.
Indstil ovnen til 180 ° C. Sæt en pande på lav / medium varme på komfuret. Hak løg og hvidløg. Hæld halvdelen af ​​olien og halvdelen af ​​det hakkede løg på panden og lad det stege i et par minutter. Hak grønkålen, læg den på panden og steg i et par minutter, indtil den er blødgjort. Hæld fyldet over i en skål, og hæld den resterende olie på panden sammen med resten af ​​hakket løg og timian. Skræl og skær rødbederne groft og hæld på panden sammen med eddike. Lad stege på svag varme i et par minutter, når rødbederne er lidt møre og væsken dampet væk, er de klar.
Rul tærtej halvt tykt ud og overfør til en tærteform. Brug derefter dine fingre til at flade dejen ud og lad den gerne gå lidt op over kanterne. Bages i ovnen i 7-8 minutter, så dejen får en gylden overflade.
I mellemtiden pisker du æg, havremælk, salt og peber sammen i en skål, og vender kålen i.
Spred rødbederblandingen jævnt i tærtebunden, hæld ægblandingen over og fordel gedeosten jævnt i store stykker. Hak valnødderne og drys over. Sænk varmen til 170 grader og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Drys en lille smule honning over den færdige bagte tærte.

Lignende opskrifter