Grøntsagsfritter med krydderurtemayo

Tilbehør
Serveringer: 4
Gode, grønne fritter med krydderier, perfekte til en vegetarisk middag eller som tilbehør til kød. Her har vi brugt mange forskellige slags grøntsager på en gang, men du kan også bare lave den slags grønne fritter, du bedst kan lide.
Af

Ingredienser

2 store søde kartofler
1 lille knoldselleri
2 gulerødder
Olivenolie
1-2 tsk. spidskommen
1-2 tsk. hvidløgsgranulat
Fint havsalt
1-2 tsk. tørret timian
2-3 spsk. sesam
½ broccoli
1 spsk. grillkrydderi

KRYDDERURTEMAYO

1 lille håndfuld rucola, skyllet og tørret
4-6 spsk. mayonnaise
2 spsk. purløg
1 lille fed hvidløg
Evt. citronsaft eller æblecidereddike

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skræl søde kartofler, selleri og gulerødder, og skær dem i ensartede bjælker.
Dryp lidt olie på de søde kartofler sammen med knust spidskom¬men, hvidløgsgranulat og lidt salt.
Gnid olie og krydderier godt ind, læg dem på en bage¬plade med bagepapir på, og sørg for, at der er plads imellem dem.
Fordel lidt olie, salt, friskkværnet sort pe¬ber, timian og sesamfrø på selleri og gulerods¬bjælker.
Læg dem på en bageplade med papir på, ligesom de søde kartofler.
Sæt de to plader med selleri og kartofler i ovnen, og bag dem i ca. 20-30 min., til de er gyldne.

Gør imens broccolien klar Skyl den, og skræl stokken, men lad den blive på.

Del broccolien i 8-10 stykker ned gennem stok og blomst.
Kom en anelse olie, salt og grillkryd¬deri ud over broccolistykkerne.
Bag dem ca. 10-15 min sammen med de øvrige fritter.

NU LAVER DU MAYOEN

Skyl og slyng rucola. Hak det helt fint, og bland det med mayonnaise. Tilsæt finthakket purløg og knust hvidløg. Smag evt. til med lidt salt og en smule citron¬saft eller æblecidereddike.
Servér de varme fritter med krydderurtemayo.

Lignende opskrifter