Tofu bowl med rødbedehummus og grøntsager

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

Rødbedehummus
2 dåser kikærter
3/4 dl rødbedesaft
0,5 dl olivenolie
3 spsk Urtekram tahin
2 fed hvidløg
Saften af en citron
Salt & peber efter smag
Tofu
1 pakke Urtekram tofu neutral
2 spsk citronsaft
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk spidskommen
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Hasselback pastinak
8 mindre pastinakker
2 spsk olivenolie
Salt & peber
Masseret grønkål
200 gram grønkål
1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Salt & peber
Tilbehør
1 tyndskåret bolchebede
1/2 tyndskåret agurk
Brøndkarse
Frisk mynte

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.
Hæld væden fra kikærterne. Bland alle ingredienserne til hummus til en glat masse.
Skær pastinakken som hasselback. Pensel dem med olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen i cirka 20 minutter.
Varm olivenolien i en stegepande. Smuldre tofuen ned i panden. Tilsæt hvidløgspulver, spidskommen, salt, peber og citron. Steg sprød i cirka 10 minutter.
Hæld saften fra citron, olivenolie, salt og peber i grønkålen og massér derefter med hænderne for at gøre den blød og let at tygge.
Pynt med tilbehør.
Velbekomme!

Lignende opskrifter