Glutenfri cupcakes

Brød & Bagværk
Serveringer:

Ingredienser

80 g blødt smør el. kokosolie*
100 g rørsukker* el. kokossukker*
2 tsk. stødt kassiakanel* (den helt almindelige)
1 tsk. vaniljepulver*
½ tsk. allehånde*
½ tsk. stødt ingefær*
150 g mandelmel* (alternativt 150 g fintblendede mandler*)
60 g fuldkornsmajsmel* (el. anden glutenfri mel)
50 g groft kokosmel*
2½ tsk. bagepulver*
2 mellemstore modne bananer
200 g fintrevne gulerødder
4 æggehvider

Frosting

75 g flødeost naturel (ikke light, evt. mascarpone)
30 g smør
ca. 230 g flormelis
1 tsk. vaniljepulver*
revet skal af 1 økologisk limefrugt
1 håndfuld grofthakkede hasselnødder*
(evt. letristede hasselnødder)
* = -produkt

Fremgangsmåde

Pisk smør med sukker og krydderier, og rør mel og bagepulver i.
Rør moste bananer, kokosmel og gulerødder i dejen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem ved 180º i 25-30 minutter.

Frosting

Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker til en luftig creme.
Vend hasselnødderne i, fyld frostingen i en sprøjtepose, og pynt de afkølede kager.

Lignende opskrifter